Viering start bouw school en dorpshuis in Zwartewaal

Op 13 december vierde Zwartewaal de start bouw van het voorzieningencluster in het dorp. Tijdens dit feestelijke moment hadden leerlingen van school ’t Want en een aantal gebruikers van het nieuwe dorpshuis de eer om symbolisch de eerste palen voor het nieuwe gebouw de grond in te slaan.

Op woensdagmiddag 13 december stonden de leerlingen van basisschool ’t Want en alle andere betrokkenen gezamenlijk op de bouwlocatie in Zwartewaal om symbolisch de eerste palen te slaan. De start bouw van het voorzieningencluster Zwartewaal is een moment waar iedereen naar heeft uitgekeken. Wethouder Igor Bal: ‘’Vandaag staan wij hier met trots op de bouwlocatie om de start bouw van het Dorpshart Zwartewaal te vieren. We zijn samen met het dorp al jarenlang bezig om dit mogelijk te maken en eindelijk is het zover!’’

Gert van Uffelen, partner Zenzo Maatschappelijk Vastgoed: ‘’Wij kijken ernaar uit om samen met de bewoners uit het dorp een mooi Dorpshart te ontwikkelen in Zwartewaal. Als maatschappelijk ontwikkelaar vinden we het belangrijk om voorzieningen en verschillende typen woningen bij elkaar te brengen zodat er een omgeving ontstaat waar plek is voor iedereen uit het dorp en de regio.’’

Voorzieningen en woningbouw

De ontwikkeling van het dorpshart in Zwartewaal bestaat uit een voorzieningencluster met een nieuw onderkomen voor basisschool ’t Want, dorpshuis de Gaffelaar en een sportzaal. Daarna worden er in meerdere fasen woningen gebouwd, onder andere op de plaats van het oude dorpshuis en school. Het gaat om sociale huurwoningen, beneden-bovenwoningen, bovenwoningen met daaronder ruimtes voor commerciële exploitatie zoals een praktijk aan huis. Daarnaast eengezinswoningen en 2-onder-1-kap en vrijstaande woningen.

Voorbereidende werkzaamheden

In oktober zijn de voorbereidende werkzaamheden voor het voorzieningencluster al gestart. Zo is er een tijdelijke weg tussen de Groene Kruisweg (N218) en de Smalleweg aangelegd bedoelt voor het bouwverkeer. In december vinden de heiwerkzaamheden plaats, waarna de bouw in januari van start gaat. Het voorzieningencluster wordt halverwege schooljaar 2024-2025 opgeleverd en in gebruik genomen.

Gerelateerde berichten

De bouw van de nieuwe school voor obs ’t Want in Zwartewaal is in volle gang. Kinderen en leerkrachten volgen het bouwproces op de voet. Daarom staat de jaarlijkse projectweek van 18 t/m 22 maart volledig in het teken van: “Wow Nieuwbouw!”
In Zwartewaal is de bouw van de nieuwe school voor obs 't Want volop bezig, met leerlingen en docenten die het proces nauwlettend volgen.