JOGG

Een gezonde toekomst

Voorne aan Zee is een JOGG-gemeente. JOGG staat voor gezonde jeugd, gezonde toekomst. Dit betekent dat we ons inzetten voor een gemeente waarin alle kinderen en jongeren leren, wonen, werken en spelen in een omgeving waarin gezond leven leuk en makkelijk is. 

Lekker veel bewegen!

De omgeving waarin kinderen zich bevinden heeft veel invloed op hun gezondheid. Momenteel is die omgeving vaak zo ingericht dat kinderen continu verleid worden om veel te zitten, weinig te bewegen en ongezond te eten. Om de jeugd gezond op te laten groeien, is het essentieel dat de leefomgeving uitnodigt tot het maken van een gezonde keuze. Onderzoek laat zien dat er op het gebied van een gezonde leefstijl bij kinderen nog veel te winnen is.
JOGG Voorne aan Zee wil hier een bijdrage aan leveren en werkt samen met consultatiebureau, kinderopvang, scholen, buitenschoolse opvang, sportverenigingen en bedrijven om de omgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Zodat ze thuis, op school of op hun sportvereniging meer bewegen en gezonder eten. Vanuit deze omgevingen krijgen kinderen en jongeren het belang van gezond eten, drinken, goed slapen en voldoende bewegen mee.

Daarnaast organiseert JOGG Voorne aan Zee leuke en sportieve activiteiten waarbij gezond eten, water drinken en bewegen centraal staan. JOGG probeert zo de gezonde keuze een makkelijke keuze te laten zijn. Het uitgangspunt is dat gezond leuk wordt!
We werken op onze school fijn samen met de coördinator vanuit het JOGG.                   

Sponsor Plus John Bos

JOGG Voorne aan Zee heeft in de Supermarkt Plus John Bos in Brielle een sponsor gevonden voor gezonde traktaties op onze sportdagen. Dit past helemaal in onze visie op sport en gezonde voeding. Hartelijk dank aan de sponsor!