Pauze en lunch

Dan houden wij pauze!

We houden rond 10.00 uur in alle klassen pauze, waarin we wat met elkaar eten en drinken.
Hierbij hanteren we minimaal 3 fruitdagen per week. Op deze dagen vragen we u om de kinderen fruit of groente (komkommer, tomaatjes, worteltjes, enz.) mee te geven voor een gezonde pauzehap. 

De fruitdagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag.

Op de overige dagen vragen die we u om ook te zorgen voor een gezonde pauzehap. Natuurlijk mag dit ook weer fruit of groente zijn, maar een cracker, knijpyoghurt of iets dergelijks is dan ook prima.
Verder mag u wat te drinken meegeven voor in de pauze.
Bij warm weer is het uiteraard toegestaan dat de kinderen extra drinken. U kunt hiervoor een flesje of bidon meegeven; de kinderen kunnen op school steeds vers water bijvullen.

Water drinken

Het drinken van voldoende water is belangrijk voor een goede gezondheid. De kinderen in onze school mogen gebruik maken van een waterfles om gedurende de dag voldoende te drinken. Op ons nieuwe schoolplein krijgen we een watertappunt. 

Lunch

De leerkrachten lunchen gezellig met de kinderen op school. We verwachten dat de kinderen een gezonde lunch bij zich hebben en hebben voor de hele school afspraken gemaakt over bijvoorbeeld een rustmoment tijdens de lunch. Voor meer informatie verwijzen we u naar ons lunchprotocol, op te vragen bij school. Een paar keer per jaar houden we een ‘bof-dag’; een dag waarop kinderen wat lekkers mee mogen nemen voor de lunch.