Projectweek WOW Nieuwbouw! bij obs ’t Want

De bouw van de nieuwe school voor obs ’t Want in Zwartewaal is in volle gang. Kinderen en leerkrachten volgen het bouwproces op de voet. Daarom staat de jaarlijkse projectweek van 18 t/m 22 maart volledig in het teken van: “Wow Nieuwbouw!”

De bouw van de nieuwe school voor obs ’t Want in Zwartewaal is in volle gang. Kinderen en leerkrachten volgen het bouwproces op de voet. Daarom staat de jaarlijkse projectweek van 18 t/m 22 maart volledig in het teken van: “Wow Nieuwbouw!”

Na een ludieke opening van de projectweek gaan de kinderen de hele week aan de slag met tal van activiteiten rondom het thema bouw. Ook de kinderen van de Peuterspeelzaal De Kinderkoepel en de Buitenschoolse Opvang SK Nissewaard doen hieraan mee.

Tentoonstelling

De gemeente Voorne aan Zee stelt alle plattegronden en impressies van de nieuwbouw ten toon.

Ook heeft het Streekarchief Voorne Putten heeft materiaal beschikbaar gesteld over de bouw van de huidige school.

De kinderen kunnen op deze manier goed het verschil zien in de nieuwbouw “toen” en de nieuwbouw “nu”.

Marjolein Smith, directeur van obs ’t Want: “De nieuwe school is bijna dagelijks onderwerp van gesprek op school. Niet alleen de kinderen en leerkrachten, maar ook de omwonenden en ouders van school kijken uit naar de nieuwe locatie. Wij hebben een hele interessante projectweek samengesteld die wordt afgesloten met een inloopmiddag op vrijdag 22 maart.

Bezoek bouwplaats

Alle groepen gaan deze week een kijkje nemen bij de nieuwbouw. We kunnen in deze fase van de bouw niet met de kinderen de bouwplaats op, maar wij kijken van achter de hekken waarbij de aannemer Zenzo aanwezig is om ter plekke uitleg geven aan de kinderen.”

De projectontwikkelaar Zenzo was direct enthousiast over de plannen voor de projectweek en boden ook hun medewerking aan. In de groepen 3 t/m 8 laten zij via een digitaal technisch 3D model zien wat er allemaal komt kijken bij de bouw van de school.

De Techniek bus van het grafisch lyceum,  www.glr.nl/vmbo/tech-xpress, komt dinsdag op de parkeerplaats bij de bouwplaats te staan. Daar komen groep 7 en 8 om beurten naar toe om een film/nieuws over de bouw te maken, met echte reporters en presentatoren. Marjolein vervolgt: “Als het lukt werken de mensen van de bouwplaats mee aan deze reportage! Het filmpje krijgen we diezelfde dag opgestuurd en kunnen we in de andere groepen laten zien.”

Verkeersles dode hoek

“Ook bespreken we de veiligheid rondom het bouwterrein met de kinderen. Op donderdag komt er op de parkeerplaats bij de bouwplaats een vrachtwagen vanuit Veilig Verkeer Nederland te staan. Hiermee worden verkeerslessen rondom de dodehoek gegeven voor groep 6/7 en 8. Handig en veilig met al het bouwverkeer dat de komende maanden in het dorp rijdt.”

Techniek

“Op vrijdag houden we in groep 1/2 en 3 een techniekcircuit waarbij er allerlei opdrachten te doen zijn rondom het thema bouwen. In groep 4 t/m 8  gaan de kinderen gedurende de week en onder leiding van hun eigen leerkrachten, aan techniekopdrachten werken. Er worden onder andere boomhutten van ijsstokjes en lucifers, vogelhuisjes van hout, bruggen van papier en papieren tenten gemaakt. Met als belangrijkste doel: zorg ervoor dat het stevig gebouwd is.”

Tijdcapsule

“Het hoogtepunt van onze projectweek is toch wel dat wij een tijdcapsule gaan vullen!

Deze hele week wordt er door kinderen van de school, van de buitenschoolse opvang en van de peuterspeelzaal gewerkt aan tekeningen, brieven, gedichten, enzovoort. Deze gaan de tijdcapsule in en op vrijdag gaan we met de hele school de capsule naar de bouwplaats brengen. Daar zal deze ter plekke in de kruipruimte onder de nieuwbouw worden weggelegd.

Uiteraard is iedereen op vrijdag 22 maart 13.30 uur van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn!”

Gerelateerde berichten

In Zwartewaal is de bouw van de nieuwe school voor obs 't Want volop bezig, met leerlingen en docenten die het proces nauwlettend volgen.
Vorige week vierden we in Zwartewaal de start bouw van een nieuw voorzieningencluster. In het filmpje hieronder laten we graag zien wat er gebouwd gaat worden, voor wie en wanneer. Een mooie ontwikkeling en impuls voor het dorp Zwartewaal.
Op 13 december vierde Zwartewaal de start bouw van het voorzieningencluster in het dorp. Tijdens dit feestelijke moment hadden leerlingen van school ’t Want en een aantal gebruikers van het nieuwe dorpshuis de eer om symbolisch de eerste palen voor het nieuwe gebouw de grond in te slaan.